Author: Imran

2

Hello Again

It has really been ages since I last logged in to may abondened blog. The last time I post something here was on the 2019 new year. There are so many things that I...

2

Menanam Kangkung Hidroponik Kaedah “Wick”

Lepas bancuh Larutan Pekat Nutrien AB Hidroponik hari tu, terasa nak mula tanam sesuatu je. Sistem mini fertigasi tak setup lagi. Lagipun anak bili masih kat dulang semaian. Set mini hidroponik plak tengah nak...

0

Alatan Penanaman

Lastly, this is the final part dalam journey mengumpulkan barang utk project mini hidroponik dan fertigasi yang saya dalam lama duk plan ni. Kali ni barang yang berkaitan proses penanaman. Nama : 16″ x...

2

Alatan Penyediaan Larutan Nutrien AB

Ini pula alatan yang saya gunakan untuk menyediakan larutan nutrisi A dan nutrisi B. Even baldi dan gayung tu dah ada kat rumah, alang2 dalam mood shopping, saya terus beli yang baru kat MR...

2

Alatan Sistem Fertigasi Mini

Untuk sistem fertigasi, saya bercadang untuk buat sendiri, sebab lepas tengok beberapa tutorial kat YouTube terutamanya dari channel Cilibangi, nampak macam senang. Dah dorang ada jual semua alatan yang diperlukan. Alat – alatan yang...

0

Persediaan Mencuba Sistem Hidroponok dan Fertigasi

Setelah saya mencuba untuk bercucuk tanam untuk pertama kalinya dengan tanaman cili, dan telah terseronok tanam menanam ni hingga timbul pula idea nak cuba sistem hidroponik, tertiba terjumpa pula pasal sistem fertigasi – pembajaan...

4

Set Hidroponik Mini

Lepas projek tanam cili hari tu, tiba jadi minat nak berkebun ni. Untuk try something new, benda pertama yg terlintas kat fikiran adalah nak cuba menanam secara hidroponik.

0

Tanam Pokok Cili

Selalunya kat shopping mall bila lalu kat kawasan yang jual pokok berpasu, kerap sgt terpaku tgk pokok cili renek yg berbuah lebat dalam pasu. Instead of beli yg org dah tanam dan berbuah, rasanya...

2

NVIDIA SHIELD Android TV Pro

I’ve been eyeing to get NVIDIA SHIELD Android TV for so long. And with my plan of moving from Full HD to Ultra HD / 4K, the thought of owning this that supports 4K...