Category: Gardening

0

Penyediaan Larutan Pekat Nutrien AB Hidroponik

Walaupun barang untuk projek mini Hidroponik & Fertigasi dah complete kumpul 9 hari lepas, susah plak nak cari masa utk mulakan projek ni. Weekend hari tu ke Perlis plak ada kenduri kawin. Pastu dengan...

0

Alatan Penanaman

Lastly, this is the final part dalam journey mengumpulkan barang utk project mini hidroponik dan fertigasi yang saya dalam lama duk plan ni. Kali ni barang yang berkaitan proses penanaman. Nama : 16″ x...

0

Alatan Penyediaan Larutan Nutrien AB

Ini pula alatan yang saya gunakan untuk menyediakan larutan nutrisi A dan nutrisi B. Even baldi dan gayung tu dah ada kat rumah, alang2 dalam mood shopping, saya terus beli yang baru kat MR...

0

Alatan Sistem Fertigasi Mini

Untuk sistem fertigasi, saya bercadang untuk buat sendiri, sebab lepas tengok beberapa tutorial kat YouTube terutamanya dari channel Cilibangi, nampak macam senang. Dah dorang ada jual semua alatan yang diperlukan. Alat – alatan yang...

0

Persediaan Mencuba Sistem Hidroponok dan Fertigasi

Setelah saya mencuba untuk bercucuk tanam untuk pertama kalinya dengan tanaman cili, dan telah terseronok tanam menanam ni hingga timbul pula idea nak cuba sistem hidroponik, tertiba terjumpa pula pasal sistem fertigasi – pembajaan...

4

Set Hidroponik Mini

Lepas projek tanam cili hari tu, tiba jadi minat nak berkebun ni. Untuk try something new, benda pertama yg terlintas kat fikiran adalah nak cuba menanam secara hidroponik.

0

Tanam Pokok Cili

Selalunya kat shopping mall bila lalu kat kawasan yang jual pokok berpasu, kerap sgt terpaku tgk pokok cili renek yg berbuah lebat dalam pasu. Instead of beli yg org dah tanam dan berbuah, rasanya...