The anatomy of "tag virus"

A tag virus is a submicropic parasite that infects unprotected blog in the internet. Tag viruses are obligate intracelullar parasites; they can reproduce by invading the owner of the blog and controlling the owner to do the same thing by means of nagging.

The origin of tag viruses are not entirely clear and there may not be a single sources. There are times when your will get infected by tag viruses from more than one source, each having a different mechanism. Some of the tag viruses may have originated from host blog. Their question material could have been derived from transferrable elements like “your 4 last jobs”, “4 movies that you like”, “4 albums that you have” and many other variation of plasmids and transposons.

With the virus that I have detected originated from budak^penang blog has taken over the blog (temporarily), it immediately causes the host to begin manufacturing the following texts – necessary for virus reproduction.

4 Job :

  • aku penah keje as bulding services time kat university dulu, carik duit lebeh sket
  • aku penah pasang2 komputer kat rumah, pastu jual kat org (join venture ngan abang aku)
  • aku penah keje jaga CC abg aku
  • sekarang aku keje as Technical Specialist kat company aku nih

4 Movie:

  • Lord of the Ring (yeah)
  • Harry Potter (yeah)
  • cerita seram, thriller yg leh buat aku terkejut maut
  • cerita yg berkisah tentang kehidupan yg leh buat aku menangis

4 Tempat yang aku pernah tinggal:

  • Pasir Mas, Kelantan – dilahirkan & dibesarkan di sini
  • Banting – time buat International Baccalaureate diploma dulu
  • Selly Oak, Birmingham, England – sinilah rumah aku time belajar dulu
  • KL – tempat aku mencarik sesuap nasik

4 citer yang aku suka tengok:

  • Naruto
  • Tech TV (errr.. cerita ker nih. tak kisah ler)
  • The Apprantice
  • CSI

4 tempat yang aku pernah lawat :

  • England – pegi belajar sebenarnya, tapi tak kira. nak gak letak kat tempat yg aku penah lawat
  • Thailand (golok & munduk) – kalu duk kelantan & tak penah tempat2 kat sempadan siam nih, memang tak sah
  • Singapore
  • Hong Kong – huk huk. dah 5 kali aku dah ke HK. dah naik muak dah

4 blog yang aku suka lawat:

  • blog member2 seblog
  • blog berkaitan ngan technology
  • blog yg berkaitan ngan 18SX. muahahahah
  • blog aku sendiri. hehehehe (giler arr.. obsesses ngan blog sendiri)

4 masakan yang aku suka:

  • sate always my favourite
  • of course masakan mak – kelantan style
  • aku suka try masakan baru – so dah byk try international nyer dishes – italian, chinese, indian (curry, masala etc), arab (sheesh kebab, doner kebab), thai
  • maggi mee. cuba cakap sapa yg tak suka makan maggi mee

4 Album yang aku ada (yg 4 latest aku akan letak sini, desending chronological order) :

  • Dewa – Republik Cinta
  • Mocca – Friends
  • Padi – Padi
  • Padi – Sesuatu Yang Tertunda

4 tempat yang aku nak pergi :

  • Jepun – aku nih suka gadget2. kawan aku yg kat jepun sekarang (dulu study kat jepun gak) cakap kat sana ada satu bandar (nama apa tah). kedai2 dlm bandar tu sumer jual brg2 elektronik. eee.. klu aku pegi mesti rambang mata ni
  • Bali – orang cakap tempat nih nice. nak kena gak pegi rasa
  • US – belah europe dah pegi. belah asia pun penah merasa. nak plak merasa US nyer continent
  • Makkah Al-Mukarammah – persediaan utk hari esok. hehehehe

4 benda kepunyaan aku :

  • iPod 60GB
  • O2 Mini Xda
  • PC Acer aku
  • Digital camera Casio Exilim Z4

Because tag viruses are acelullar and do no have their own metabolism, they must utilize the machinery and metabolism of the host for the purpose of self-replication. This tag virus’s enzymes have make a small hole in the blog wall, and the virus has injected its questions DNA into the blog. The virus’s genetic material begins the reproductive process, and they are moving fast to the following blog to infect the new host

  • J!53oezle8i#cHia
  • dLas-ia6@e&iaf_l
  • FROewi92roux+EcO
  • 1lapr6ES*4umIEc$

Huh!!! What happened??? Phewww. I guess the antibiotic that I take slows the growth of this tag viruses and eventually kills it. I guess the four person that this virus has targetted can have a long exhale…..

Imran

Technical Manager at one of the market researcher company in KL who does blogging on his free time. Love cats very much. Always fascinated with new technology (as well as spending money on it)

8 Responses

  1. moon says:

    macam selsema burung daaa…
    bagus gak, ada antibiotik yang boleh kasik mati ini virus. Siap ada gambar tuh..pecah perut gelak..hahahaha

  2. acik ila says:

    wahhh siap buat diagram pasal tag virus.. bukan main lagikk.. tapi bagus jugak imran explain kan mende nie.. kalau idak acik pun macam terpinga2.. aper ke mendenyer le tag.. mengtag nie.. jakun sket le :D..

  3. dak^penang says:

    sebab kena viru tag dari dak^penang ke

  4. Imran says:

    moon. jgn sampai pecah perut. bahagian luka yg terdedah senang kena jangkit virus. karang tak pasal2 virus tag tuh sampai kat awak. tapi awak penah kena kan sebelum nih
    acik ila: hehehe. tu memang diagram anatomy virus yg boleh kita dpt dari buku science. tapi saya modify sketlah utk blog nih. hehehe
    dak^penang: ha ah. virus tu dari ko nyer blog lah ni. sib naik bila sampai sini virus tu tak merebak.

  5. Fizz says:

    ha ha ha baru fizz faham.. nie yang si bta sibuk dok tag tag fizz nieh.. ha ha ha ha…

    tapi bukan leh buat apa pun .. blog dia tak leh masuk.. mueheuheue

  6. aries1981 says:

    maggi mee. cuba cakap sapa yg tak suka makan maggi mee
    >>ms aries x suke maggi mee!

    part 4 tempat yg imran nak pegi tu…same lar ngan ms aries! ;p

  7. Azalea Dz says:

    kite x sker maggi mee… tp kite sker nak gi jepun..yeayy…

  8. Imran says:

    huhuhu. memang kena edit ayat yg maggie mee tuh

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: