Welcome to the new members of my aquarium

Imran

Technical Manager at one of the market researcher company in KL who does blogging on his free time. Love cats very much. Always fascinated with new technology (as well as spending money on it)

9 Responses

  1. PiNaT says:

    aku bela ikan suka, tapi nak bersihkan akuarium tu aku tak suka.. camne tu? aku upah ko jelah.. hehehe..

  2. amirahsyuhada says:

    imran camner awak edit video tu? guna software apa?

  3. Imran says:

    pinat: leh je nak upah, janji tiket ke UAE ditanggung. hahahaha.

    amirah: saya pakai Ulead Video Studio (http://www.ulead.com/vs/runme.htm)

  4. mr.eims says:

    hahaha!! klu ako ., ikan kat umah tu pun tak terjaga,,.

    erm.. tapi kalu ako kaya2 nak beli yang ikan laut dalam tuh.. baru besh.. klu tak silap ako menteinence dia pun kurang tak payah jaga sangat… kowt…

  5. PiNaT says:

    wah, kot camtu baik aku bersihkan sendiri akuarium tu, or tak yah bela ikan langsung.. kos nak bawak ko bersihkan akuarium lagi mahal dari harga ikan. tapi kalau aku bela ikan paus aku consider la jugak, hahahaha..

  6. pr3ttych3rry says:

    huhu…about a year ago i was searching and looking where i could get ikan laga kaler biru here..heh! dont know what hit me.. and im still looking for it.. NAK!!! nak ikan laga kaler biru..

    my guppy died sbb terlebih bagi makan.perut dia meletup. oppss!!

  7. Claire 恬恬 says:

    I like your fish tank. So nice. I have a few at home too. I used to rear “Cardinal Tetra”, “Luo Han fish” and also “Marine fishes”. Apart from fishes, I have a terrapin turtle but I just free it recently – TOO OLD. Now, only left with the “Arowana”, rear by my dad. Eek – I hate it. =P

  8. Imran says:

    mr.eims: err.. ikan laut lagi mahal dan susah nak jaga. nak prepare air dia pun dah berbulan2. pastu air tu kena monitor selalu hardness dia. dia mesti sentiasa beracid. pastu nak kena pakai protein skimmer. dan garam utk buat air tu jadik masin mahal. kalau nak tukar air, adus.. byk habis duit. heheehe

    pinat: hahahah.. kalau bela ikan paus, kalau ko nak bayar mahal2, no thanks lah. karang dia ngap aku. kenyang ikan paus tu.

    prettycherry: wah. suka ikan laga ke. saya tak suka plak. sebab dia kena duk sorang2. nampak cam dia lonely je. kesian..

    claire: hey there claire. wah. u keeping marine fishes? i bet the maintenance cost a lot. was thinking of having salt water aquarium too, but it is just too difficult to maintain and too costly. i just stay with freshwater fish for the moment 😉

  9. pinky says:

    hi..
    kiter dah lamer dok perhatikan ikan laga kiter ni..and then, terdetik pulak nak online cari pasal ikan laga.ikan kiter ni brwarna biru..kadang2 muka dia bertukar warna..not just his face but his body too!kblkgn ni dia bwarna biru cair..n smlm muka di bertukar warna putih..i’m really sure that his not sick..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: