I’m officially credit card-less

Imran

Technical Manager at one of the market researcher company in KL who does blogging on his free time. Love cats very much. Always fascinated with new technology (as well as spending money on it)

11 Responses

  1. meowwmania says:

    yup! just use one card for good 😉

    xde kad lgsg xleh gak mana tau bila terdesak nnti kan…skrg guna kad utk isi minyak sahaja

    cc card itu menggoda dan bahaya huhuu…

  2. Ms J says:

    Haha.. siap punch dan cut half lagik!

    Sama macam meowmania. guna kad utk isi minyak dan yg BETUL-BETUL memerlukan sahaja.

    • Imran says:

      klu leh disiplin kan diri. tapi saya selalu je termakan godaan. cam selalu cakap, alah. guna RM100 je. gaji nanti settle balik. tapi bila dah 2 3 kali duk wat cam tu, tup tup dah RM1000 outstanding balance. huhu

  3. marts says:

    Marts guna debit card sahaja sekarang. Credit card no more. Long term actually you can really live without credit card and definitely no more unwanted purchases.

    BTW, tahniah. He he he…

    • Imran says:

      tulah marts. that's the best plan. klu nak beli apa2 tak nak pakai cash, pakai debit card. still leh buat online purchase etc, janji ada duit dlm debit card – which is the better practice

  4. aidilx says:

    la ni den plak yg pakai CC ni.mmg guda! nak kena setel cepat kalu ada rezeki lebih. ghaso nyesal pun ado.. huwa!

  5. zaffVader says:

    huhuh tahniah, tak pernah terfikir pun nak pkai kredit kad hiks

  6. Imran says:

    thanks anif. tah apsal ur comment nih masuk spam queue. anyway, ni pun sebab kuarkan duit KWSP akaun 2 pasal buat rumah. tu yg dpt setel hutang sket2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *