Moshi – Moshi, ano my new toy, arigato gozaimasu

Hari ni still cuti sempena hari Wesak yang jatuh hari minggu semalam, so aku pegliah jalan2 kat Times Square. Dah alang2 ke situ, teringin plak nak pegi kat Low Yatt Plaza yg sebelah jalan tu je. Memang aku suka sgt tgk gadget2 nih.

Nak dijadikkan cerita, terlalulah depan kedai yg jual PDA. Tinjau2, ternampak O2 mini yg memang dah lama aku idamkan. Terdetik hari nak beli, tapi perlu ke? Takpe. Pegi kedai lain dulu. Lepas habis pusing Low Yatt tu, aku kembali ke kedai tu. Tapi org cakap kan, kalau nak sesuatu, just beli je. Tak yah byk2 soal. Terima kasih kad plastikku. Lepas ni mampos aku nak bayar bil credit card bulan2. Hahahha.

So, this is my latest toy. Sekarang still lagi so exited menggodek benda alah ni. Install software, letak ring tone, letak video clip, carik theme2 lawa kat internet, etc etc

So inilah rupa bentuk phone baru aku (taken with with my nearly outdated Casio Exilim EX-Z4 digital camera. Rasa cam nak tukar digital camera baru with higher megapixel plak. Isk. Duit!! Duit!!)

So bertambahlah sebijik lagi phone dlm phone timeline aku. So, what will be next I’m wondering

My Phones Timeline

Nokia 3210 Nokia 8310 Nokia 6610 Nokia 3650 Nokia 6600 O2 Xda II mini

As you can see, I’ve been a loyal Nokia supporter, and I still am. Kalau Nokia ada keluar PDA based phone, I’ll sure go for it. Nokia Communicator is just too pricey and a bit bulky. That’s why I didn’t go for it.

At first, aku decided on getting Nokia 6630, tapi bila tgk features dia, there’s nothing much different compared to my old Nokia 6600. So, tak salah sekali sekala bertukar angin.

Imran

Technical Manager at one of the market researcher company in KL who does blogging on his free time. Love cats very much. Always fascinated with new technology (as well as spending money on it)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

%d bloggers like this: