Raya puasa kat Malaysia after 3 years celebrating in UK

Semalam aku masuk tidur lewatlah jugak sket. Pukul 1. 30 pagi. That means, dah one and half hours dalam 1 Syawal. Woke up today at about 7.00 am. So, pergi ambik air sembahyang and Sembahyang Subuh. Then turun bawah, and check email kejap. Then Abe Ja datang. The Abe Di datang. Pastu, gi sembahyang raya ngan Abe She kat sini jer.

Balik rumah. Cucuk2 sate sket, dah bakar. Pastu Abe Di sekeluarga datang. Abe Ja dtg on his own hantar nasik dagang. Then, keluarga kat Kangkung tu datang 2 buah kereta. Then, Abg Min sekeluarga datang. Meriah jadik kat rumah aku. Bakar Sate, makan sate, makan nasik, makan kuih. Kerja aku hari ni makan jer. I guess not just me. Kak yg diet maut tu pun kecundang gak. Heheh…

Dekat pukul 7 gitu. Aku tertidur. Memang aku ada intention utk tidur. Ngantuk sgt. Sebab kalau tak, malam mesti mengantuk masa nak tengok cerita nanti. Then, sedar in about 8pm. Shit.. Abe Di dalam tandas. Kalau Abe Di dah dalam tandas tu, tahu2 jer lah. Aku rasa, dia siap mandi seminit sebelum maghrib and dia cepat2 sembahyang maghrib tuh. HHhmmm.. Kadang2 aku sakit hati gak dengan perangai my eldest brother nih. Last minute punya kerja selalu. Pastu dia mandi tu punyalah lama.

Well…. That raps out my first raya. As usual, aku nih mana ada kawan2 kat sini yg boleh aku pergi jalan rumah diaorg.

Imran

Technical Manager at one of the market researcher company in KL who does blogging on his free time. Love cats very much. Always fascinated with new technology (as well as spending money on it)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: