Set Hidroponik Mini

Lepas projek tanam cili hari tu, tiba jadi minat nak berkebun ni. Untuk try something new, benda pertama yg terlintas kat fikiran adalah nak cuba menanam secara hidroponik.

Since ruang untuk aku berkebun tu kat balkoni je (lumrah rumah highrise ni), so aku search “balcony mini hydroponic system”. So jumpalah benda ni kat Lazada.

Sebenarnya, benda ni boleh je DIY kalau rajin. Lagi seronok. Tapi aku + bertukang = disaster. Haha. So beli yg dah pasang siap jelah. Ni ha bendanya. Camtulah cara dia pos pakai PosLaju, dan as always, PosLaju duk peram sampai seminggu sebelum hantar kat rumah.

Tapi sebelum mula, still nak kena beli alat – alatan lagi ni terutamanya baja nutrisi AB. So stay tuned.

Imran

Technical Manager at one of the market researcher company in KL who does blogging on his free time. Love cats very much. Always fascinated with new technology (as well as spending money on it)

4 Responses

  1. Ikram Baharum says:

    aiseh boh..gambar tak tubik plok dr NAS demo ni

    • Imran says:

      Fixed. Haha. Error ngan code utk load high res image dari NAS kawe tuh. Early stage lagi nih try host gamba kat NAS sendiri. Sebelum ni pakai Flickr. Tapi Flickr sekarang tukar policy, free account leh host 1000 max photos jah. Pastu Flickr Pro makin mahal. So nak stop guno Flickr doh pastu host sendiri gamba2

Leave a Reply to Imran Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: