The stories of my good ‘ol days

Imran

Technical Manager at one of the market researcher company in KL who does blogging on his free time. Love cats very much. Always fascinated with new technology (as well as spending money on it)

6 Responses

  1. Fizz says:

    imran.. how old r u again.. he he he dari cerita imran.. macam imran nieh dah 35 above aje…

    seingat fizz.. masa sek ren dulu belanje 1.50 .. sekolah menengah 5 ringgit sehari.. mueheuheuheuheu

    yer lah bebudak sekarang untung.. bebudak sekolah dah guna handphone.. seingat fizz masa beli handphone dulu; bila fizz dah 2 tahun bekerja.. sob.. sob..

    eh.. terpanjang laks cerita..

    nyaaa o(^-^)o

  2. acik ila says:

    ehh tu macam zaman acik jer imran..

    terkonang zaman dolu-dolu..

  3. Bta says:

    huiyo..fizz belanja sekolah sampai 1.50?hehe.kalo kat sekolah aku tuh siap bley belanja kengkawan lima orang.

    aku dulu takder duit nak belanja, tapi mak aku buatkan nasi lemak dengan sambal ikan bilis dia yang sedap tuh lima nam bungkus untuk aku jual kat seolah. then makcik kantin dapat tau, terus report guru besar kata ada budak sekolah menjaja kat sekolah.

    maka aku terus kena panggil dengan guru besar. then, aku buat stail black market jual nasik lemak mak aku tuh. aku amek tempahan saper yang nak beli. aku jual mahal seposen dari kantin sekolah. tu pun ramai gak yang nak beli tuh. kantin sekolah jual dua posen tapi aku jual tiga posen ngan lima posen. mana-mana anak kaki tangan felda yang bawak duit banyak tuh beli la yang lima posen tuh dua tiga. hahaha. tapi duit tuh aku tak belanja. aku balik umah bagi kat mak aku. then mak aku buat beli barang-barang dapur untuk dimakan di malam hari n juga untuk buat modal pusingan.

    Aku? aku makan RMT jer.ahaks..

  4. Imran says:

    ha ah. baru terperasan. RM1.50 bawah pegi sekolah time sekolah rendah? tapi mungkin tu rate kat kl kut. yg bawak 40sen dulu tu pun ada lebih seposen lagi. fizz. saya dah 39yo dah..

    bit. biasalah tu klu melayu meniaga. xleh tgk org lebih sket. aku heranlah. aku tgk kedai cina berderet2 berniaga sebelah2, sama2 maju. klu melayu, kedai sebelah tu dpt pelanggan lebih sket, mulalah ada yg tanam telur belakang kedai, yg tabur pasir. apa arr mentaliti org melayu nih (errr. aku nih org melayu ke? kutuk bangsa sendiri ke?). bit. aku dengar kedai makan dato’ alimin kiter ada staff dia jumpa kertas kuning bertulisan siam. eee.. macam2 arr melayu neh….

  5. Bta says:

    yer ker??takder plak dia citer kat aku. takpe, nanti aku gi merisik kabar.

    nampak gayanya ada orang cuba memandrem kedai beliau itu.haha.

    kalo pasal kedai orang melayu nih kan, aku rasa memang dah mentaliti diorang ler.

    bapak aku jual nasik lemak pon ader la banyak propah mengatakan yang sambal tuh mak aku mandrem la ape la..hiks.. tegelak aku bila mak aku kata ada orang buat fitnah tuh.

    mak aku siap kata meh datang umah pukul tiga pagi tgk mak aku bungkus nasik lemak.haha

  6. arianna adrizal says:

    imran,
    i was kinda burst into laughter wen i read ur story! seems like wat i’d bn thru je!!. dat kain pelikat song, d galaxie mag, d walkman, radio musix, taped songs frm pilihan bersama, dubbing tape.. yes, everything! kecuali belanja sekolah je yg x sama. haha..
    rs mcm melihat diri sendiri dlm citer ni.. x sangka.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: