CIRP : Buying KDK A11YS Baby Fan

Imran

Technical Manager at one of the market researcher company in KL who does blogging on his free time. Love cats very much. Always fascinated with new technology (as well as spending money on it)

13 Responses

  1. Anif® says:

    Laa kipas kecik ni mahal rupa-rupanya..

  2. eimsperfume says:

    additional.. aku dh jumpa fan aku pnye laman web http://www.elmark.com.sg/html/LMD15.html

    & for additional..baby fan pensonic ngn babydan KDK kat umah aku tu, 2 2 remote dah rosak. pensonic tu rosak dulu skali ngn motor kot.. baru pakai tak sampai setahun. thats y aku bli yg baru.

  3. Imran says:

    aku beli RM313. tulah. xleh nak beli brand lain, sebab nanti tak consistent. huhu. sebab bilik2 lain dan ruang tamu pakai KDK, terasa janggal plak klu beli brand lain utk study room aku tuh. anyway, tambah RM50 je dari harga kipas yg aku beli sebelum ni, so x terasa sgt.

  4. ameeyn says:

    imran,did u have the fan hooks installed after purcasing ur fans or was the hooks already installed when u bought the house?

  5. ameeyn says:

    how much did it cost to install the hooks?

  6. june says:

    nak tanya, hows the baby function? angin kuat tak..my new apartment need 3baby fan coz of low ceiling after plaster ceiling lower down at 6″..sama mcm ur room prob. kedai yg i beli prev fan dah la x de jual baby fan model, so i have to buy new 3 unit..price for 1 baby fan rm330 or u get a cheaper than this price..??

    • Imran says:

      kuat jugak angin dia. pakai no 1 pun dah terasa. anyway, dia ada 3 speed je. tapi rasanya sesuai utk bilik je. kalau ruang tamu, semua bila dia kecik, angin dia tak spread luas.

      pasal harga, tak ingat dah. nanti nak check balik kat dlm resit kat rumah.

  7. Firdaus says:

    salammm,

    sy pn ade masalah yg same. lepas pasang siling kt dapur jadi rendah gile. nak pasang babyfan ni x boleh sbb da pasang siling kapur.

    nak tanye, mase pasang wooden block tu, ade sempat amik gmabar x? so far performance die ok x? x wobble?

    • Imran says:

      salam bro.
      owh. lupa nak update pasal benda tu kat sini. anyway, hari tu tak payah pasang board bawah plaster ceiling tu. tah camne kontraktor tu attach something kat kipas supaya dia leh sangkut kat hook yg dorang dah pasang siap2 time buat plaster ceiling tu dulu. very sturdy, kipas takde goyang pun even bukak kat maximum speed

  1. March 31, 2011

    […] Full-Flat Switch Buying replacement tiles Buying T5 fluorescent lamps Letting go of KCC 856 paint Buying KDK A11YS Baby Fan Buying ICI Dulux […]

  2. May 4, 2017

    […] like ceiling fan before where life experience influenced me to get KDK, same goes to ICI Dulux being the choice for […]

Leave a Reply

Your email address will not be published.

%d bloggers like this: