Garfield that eats Friskies

Imran

Technical Manager at one of the market researcher company in KL who does blogging on his free time. Love cats very much. Always fascinated with new technology (as well as spending money on it)

16 Responses

  1. AceOne says:

    I think the cat likes you alot. Why not you keep it yourself?

  2. moon says:

    owh owh..saya amat tidak sukakan kucing…maafkan saya..haha. Eww geli lah! But it’s a nice thing for you to do that imran. The cat must have been really grateful to you.

  3. Imran says:

    aceone: i’ve made up my mind dah. i will keep the pet 😉

    moon: hehehe.. moon cam adik saya plak. geli ngan kucing. anyway, kecik2 dulu saya minat giler ngan kucing. besar2 nih, nak berjinak2 baliklah ngan kucing

  4. martsieus says:

    Imre, glad u have found a new pet. Tapi if u think the cat is too much for your responsibility, better hantar ke SPCA. But I know u won’t.

    BTW, orang kata bela binatang ni dibalas dengan rezeki oleh Allah nanti sbb kita tolong binatang, and binatang ni pun grateful and doakan kita sbb bela dia.

    The cat seems like a trained cat to me. U just have to train him to be a better cat, that’s all. And be patient kalau ada benda2 yg dia buat mcm nakal, jatuhkan barang, spraying(that’s bila dia in the heat) or marking his territory, vomitting hairball ke, etc.Kadang2 kalau dia berak selain tpt litter dia, samada pasir tu dia tak suka atau too wet.

    Believe me, the cat will provide u with plenty of joy and happiness, like a therapy. U gonna miss him when u are away. If u need to ask anything, feel free ok.

    I think siapa2 yg buang kucing tu mmg inhumane, mcm nak membunuh sahaja.

    Martsieus

  5. martsieus says:

    By the way kan Imre,

    Dah fikir nak namakan apa kucing tu?

    Maybe u should run a poll here.

    He he he….

  6. Anonymous says:

    Animal can sense it when a person is a loving type. Mgkn dah rezeki sedara agaknya..Baru je nak mintak. I Love cat. Just look at telinga kucing tu..bersih je kan? Anyway, I have 2 cats, called Yayau and Soffy. Ada kucing seronok tauuu!

  7. moon says:

    kasik dia nama Catman ahahahaah…terpengaruh cerita Cicak-man ni..

  8. meera says:

    Im… terharu baca citer Im ni… saya ni memang sayang kucing, tak tahan dengar orang sanggup buang kucing, sedih…

  9. Budiey says:

    comel n cute lah kucing nih….

  10. Raden Putra says:

    sebab kucing ni mysterious dan jantan dan ko minat ff series, aku suggest nama dia ‘vincent valentine’. gitu.

  11. Imran says:

    mart: tu lah mart… tak tahu nak kasik nama apa lagi. isk.. nih baru nama kucing. nama anak besok camner agaknya

    anonymous: alhamdulillah.. sebab dah lama terniat nak bela kucing. selalu ingat nak pegi SPCA adopt, atau pegi pet shop. alih2, kucing tu dtg sendiri ke rumah. anyway, kucing tu nampak bersih, mesti previous owner take a good care of him. yg saya musykil ni, apsal dia buang plak. isk…

    moon: tak nak arr. nanti producer catwoman sue. hehehehe

    meera: hehehe. sapa tak tahu meera ni pencinta kucing (meera memang pencinta kucingggggg – sebut sengau2 sket)

    raden putra: hahaha… tapi macam betul je kut. kucing aku tuh nocturnal sket. siang hari tido je keje.. dah malam, time tulah dia duk ligat dlm rumah. cam vincent si vampire tu..

  12. hayad says:

    comey kucen ni. Bgs awak je yg bela 😉

  13. ella says:

    alhamdulillah, baiknya awak sebab yuou have decided to keep the cat. i think he was praying very hard to get your heart. Hard to train cat to use toilet but he did that. i have 28 cats but none of them know how to use toilet. Mesti ada rezeki yang Allah beikan sebab awak dah menjaga makhluk ciptaanNya. Amin

  14. meiling says:

    hi, my company a photography studio looking for a ‘friskies’ cat for a shoot. will u be interested? where r u located? plz contact me

    28.1.08

    meiling 017 622 4060

  1. November 29, 2012

    […] decided to adopt Oyen on November 28th 2006 with him being a stray cat. I don’t quite sure how old was he that […]

Leave a Reply to AceOne Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *